Naam: Daphne Jonkers
Geboortejaar: 1996
Woonplaats: Heenvliet
Beoefent endurance sinds: 2014 

Resultaten nationaal:
9-8-2015 Kootwijkerbroek, 22 km met Bemyguest, 5de, 12,55 km/h
27-9-2015 Loon op Zand, 24 km met Bemyguest, 1ste, 12,91 km/h

Ambitie en droom:
Eerst wil ik mijn Novice Qualification halen met mijn paard. Mijn voorlopige doel is om een CEI* 90 km uit te rijden in 2017. Zodra ik dit behaald heb, ga ik proberen om deel te kunnen nemen aan een kampioenschap.
Mijn droom is om zo hoog mogelijk te komen in de endurancesport met een paard wat ik zelf beleerd en getraind heb.

Even voorstellen:
Het begon allemaal toen ik vier jaar oud was en mijn ouders hun eerste paard kochten, een prachtige Gelderse merrie die niet te stoppen was.
In 2014 heb ik Bemyguest gekocht, het leukste en liefste paard van stal en omstreken. Datzelfde jaar hebben we onze eerste endurancewedstrijd gereden. We kregen de smaak al snel te pakken en zijn in 2015 in klasse 1 gestart. Het eerste jaar hebben we het rustig aan gedaan met de afstanden, maar ik heb grootse plannen voor het volgende seizoen.
Naast dressuur en vooral heel veel lange ritten, doe ik aan mennen als aanvulling en afwisseling van de training, maar vooral omdat we het allebei erg leuk vinden.

Naast paardrijden doe ik aan sloeproeien in het team van het Scheepvaart en Transport College. Momenteel zit in het tweede jaar van de HBO-opleiding Maritiem Officier.
Het mooie aan endurance vind ik de sfeer en de uitdaging. Buitenrijden deed ik altijd al, maar de endurancesport daagt uit tot het verleggen van grenzen. Dat allemaal in een gezellige en open sfeer, waarbij ik soms zelfs even vergeet dat ik een wedstrijd aan het rijden ben. Er is niks mooier dan door de prachtige natuur rijden op mijn prachtige paard, die mij keer op keer weer weet te verbazen.

Een mooi moment:
Toen mijn gekke paard na de wedstrijd in Loon op Zand in afwachting van de prijsuitreiking lekker ging liggen slapen naast de trailer. Dat leverde vooral veel verbaasde gezichten op van omstanders.
Een zeker zo mooi moment kwam even later bij de prijsuitreiking, toen bleek dat we de eerste plaats in zowel de korte klasse1 als het jeugdklassement behaald hadden.
Maar om eerlijk te zijn vind ik elke finish een mooi moment en elke keer ben ik weer trots op mijn grote vriend dat we weer veilig terug zijn gekomen.