Een speciale rit voor Wendy en Arjan in Buinen

posted in: Nieuws | 0

Het goed uitrijden van een wedstrijd is altijd mooi en speciaal. Maar de rit in Buinen was voor Wendy van der Veen (12) en Arjan Rodenhuis wel heel speciaal. Voor hun was het een droom die uit kwam. Wendy heeft last van diabetes, wat het sporten soms lastig maakt. En Arjan heeft een aangeboren handicap. Toch hielt niets deze 2 combinaties tegen op zich voor te bereiden op de klasse 1 in Buinen.

We spraken jeugdruiter Wendy en haar moeder over haar ervaring:

Van harte gefeliciteerd met jullie fantastische wedstrijd. Hoe zijn jullie in aanmerking gekomen met de endurancesport?
Arjan was al bekent met de sport. Hij heeft nu een paardje, Celeste, die de conditie heeft. Hij wilde de uitdaging aan gaan. Ik mocht mee met mijn pony Spirit Boy.
Hoe hebben jullie je voorbereid op de wedstrijd?
We hebben om ons voor te bereiden vele kilometers samen gereden op de paarden hier in Friesland. Ondanks mijn Diabetes is dit goed gelukt. Het training was voor mij echt nodig om de rit goed vol te houden.
Waarmee heeft je pony je verrast onderweg?
Celeste heeft Arjan verrast met zijn goede conditie. Hij bleef het tot het einde toe goed volhouden. Spirit Boy hield het ook heel goed vol. Wat me verraste was dat hij mooie lage hartslagen had en zijn rust al vond. Dat terwijl hij nieuwe dingen altijd heel spannend vind.
Wat vonden jullie het mooiste onderweg?
In Buinen vonden we allebei het stuk langs het water het mooist. En het stuk waar je heuvel op en af ging.
Gaan we jullie vaker zien op wedstrijden?
We gaan zeker vaker starten. We hebben de smaak te pakken en doen dit met veel plezier en passie. Zoals Arjan altijd zegt, het draait om de samenhorigheid op de wedstrijden.
Dat is ook gelijk wat deze dag zo speciaal maakte. Niet alleen voor ruiter en paard maar ook voor de grooms. Het samen met en voor elkaar bezig zijn. Met een hapje en een drankje en het koelen van de paarden onderweg.

Leave a Reply