Endurancekamp jeugd 2017

posted in: Nieuws | 0

Ben jij tussen de 12 en 21 jaar, heb je een eigen (verzorg)paard/pony, en wil je meer leren over endurance? Kom dan naar het Endurancekamp!

Van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 augustus zullen we samen met een groep jonge, enthousiaste en gezellige ruiters verzamelen op de Veluwe waar we 3 dagen en 2 nachten met alle ruiters en paarden zullen verblijven bij de Human&Horse Academy. We gaan er 3 leuke en leerzame dagen van maken met onder andere trainingsritten, dressuurles en theoriecursussen gegeven door verschillende ervaren enduranceruiters en trainers.

Er zal rekening worden gehouden met het individuele niveau van de combinaties, zodat zowel ruiters met ervaring, alsook jonge ruiters die nog kennis willen maken met de sport, er een leerzame ervaring uit kunnen halen. De exacte invulling van het programma zal dan ook naar aanleiding van de wensen en kennis van de deelnemers gebeuren. Omdat we lange ritten gaan rijden is het wel belangrijk dat het paard/de pony over een goede conditie beschikt.

Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien (wijzigingen voorbehouden):

Woensdag: aankomst & voorbespreking; trainingsrit; theorie avond
Donderdag: 2x dagdeel praktijk*; barbecue & spelletjes avond
Vrijdag: 1x dagdeel praktijk; evaluatie; opruimen & vertrek

* Een ‘Dagdeel praktijk’ kan zowel een praktijktraining (denk bijvoorbeeld aan groomen, zitles of dressuurles), alsook een trainingsrit zijn.

Als aanvulling op het kamp is er de mogelijkheid om op 19 augustus de wedstrijd in Kootwijkerbroek te rijden onder begeleiding. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd horen echter niet bij het kamp en zijn voor eigen rekening. Voor ruiters jonger dan 14 jaar geld ook dat er in overleg samen gezocht zal worden naar een begeleider die de wedstrijd mee kan rijden.

Ben jij leergierig, wil je graag verder komen in de endurance, en wil je samen met andere jonge ruiters gezellige (paarden)dagen beleven? Schrijf je dan snel in, want vol=vol! Je kunt het inschrijfformulier hier downloaden.

Praktische informatie:

Datum: 16 t/m 18 augustus 2017

Locatie: Human & Horse Academy Kootwijkerbroek

Kosten: €250 – €300
Uiterlijke inschrijfdatum: 18/07/2017
Aantal deelnemers: min. 5; max. 10

Leave a Reply