Fenne Koppenol: Ons afscheid bij de Young Riders

posted in: Kampioenschappen, WK 2011 | 0

Vier jaar geleden reden Valesco en ik onze eerste endurancewedstrijd. Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met het rijden van internationale wedstrijden. En nu hebben we deelgenomen aan een WK. De tijd gaat snel, we hebben zo ongelofelijk veel geleerd. Ik heb genoten van het werken naar het WK toe en van de voorbereidingen in Abu Dhabi zelf. Ik ben ontzettend blij dat we ons hebben weten te kwalificeren en dat ik op mijn eigen topper in de woestijn van Abu Dhabi heb kunnen rijden. Maar ik ben ook vreselijk teleurgesteld in hoe het is afgelopen. En de kater zal nog wel een tijdje duren.

Mijn debuut en afscheid bij Young Riders had ik toch wel anders verwacht. Vlak na de start heeft een ander paard Valesco tegen z’n achterbeen geschopt waardoor Valesco een wond opliep die gehecht moest worden en wij na 33 kilometer de wedstrijd moesten verlaten. Het was een ontzettend grote teleurstelling met veel verschillende emoties. Ik was zo boos op de amazone die haar paard niet in bedwang kon houden en hem daardoor maar achter Valesco (en later Eomer) parkeerde zodat het paard er niet vandoor kon denderen. Teleurgesteld omdat we maar 33 kilometer hebben mogen rijden in een ontzettend mooie omgeving maar het meeste baal ik nog dat Valesco niet heeft kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Wat ik ook ontzettend gaaf vond was het groomen van Joyce en Marijke in de laatste en voorlaatste ronde. Wij zijn een team en je helpt elkaar.

Valesco was in super goede vorm en liep ontzettend fijn. Hij was af en toe een beetje druk maar dat neem ik hem niet kwalijk. Het blijft genieten om hem te rijden en volgend jaar gaat Valesco laten zien wat hij kan!

Ondanks dat de wedstrijd voor ons van korte duur is geweest was het een geweldige ervaring en wil ik iedereen bedanken die me heeft geholpen om zover te komen. Met in het bijzonder mijn ouders!

Leave a Reply