Geslaagde scouting en evaluatie

12 november was het weer tijd voor de jaarlijkse scouting- en evaluatie-dag voor Audevard Next Endurance Generation.

Niet alleen de jeugd nam deel aan de aangeboden trainingen, ook de senioren waren uitgenodigd om deel te nemen aan de verschillende lessen.

De rijvaardigheden van de ruiters werden, net als voorgaande jaren, beoordeeld door Marion Schreuder en Suzanne Pen. Van de ruiters die al deel uitmaken van de groep, werd beoordeeld of ze het afgelopen seizoen voldoende vooruitgang hebben geboekt. Van de nieuwe aanmeldingen is beoordeeld of ze voldoende rijvaardigheden in huis hebben om deel te nemen aan het programma. Maar vooral ook of ze wat kunnen met aanwijzingen die de instructeurs geven.

Door team veterinair Waling Haytema en teamhoefsmid Onno Grund zijn de paarden beoordeeld. Ze hadden de mogelijkheid verschillende supplementen aan de ruiters uit te delen, beschikbaar gesteld door Audevard. Tijdens de lunch gaf veterinair en Europees specialist inwendige ziekten, Marco de Bruijn, een presentatie over het verbrandingssysteem en de energiesystemen van het paard.

Tevens hadden alle deelnemers wederom een gesprekje met Jarmila Lakeman. Voor de huidige perspectieven was dit een evaluatiegesprek. Voor de nieuwe ruiters een kennismaking en motivatiegesprek.

Afgelopen seizoen hebben maar liefst drie combinatie de overstap van Audevard Next Endurance Generation naar het b-kader kunnen maken. Een resultaat waar we trots op zijn. Het junioren kader bestaat nu uit:

De volgende deelnemers maken komend seizoen deel uit van Audervard Next Endurance Generation:

Liselore van Zetten moet helaas afscheid nemen van de jeugd. De overstap naar de senioren had ze begin dit seizoen al deels gemaakt door haar eerste 160 km wedstrijd succesvol uit te rijden. Ze behaalde een prachtige 11 plek op het EK in Rio Frio in september. En met een 2de plek op de loodzware 2 x 100 km in  Montcuq heeft ze haar jeugdcarrière prachtig afgesloten!

Leave a Reply