Klaar voor de start!

Het is zover, je hebt je pony getraind, je bent ingeschreven bij de KNHS en je hebt op de wedstrijdkalender uitgezocht welke wedstrijd je wil starten. In het vraagprogramma staat hoe je je kan inschrijven. Voor de meeste wedstrijden kan dit digitaal via Mijnendurance. Als je jonger dan 14 jaar bent, moet je bij het inschrijven vermelden door welke ruiter, ouder dan 18, je begeleid wordt. Als je het leuk vind met andere jeugdruiters te starten, of een voorkeur voor een bepaalde starttijd hebt, kan je dit aangeven bij het kopje “opmerkingen”. De organisatie zal proberen aan je wensen te voldoen!

Jeugdcompetities
In tegenstelling tot andere KNHS disciplines wordt er in de endurance geen onderscheid gemaakt tussen jeugd en volwassenen op wedstrijden. Je rijdt dus gewoon mee in de klasses voor alle leeftijden, en strijdt tegen ruiters van elke leeftijd. Het is best stoer om dan hoog te eindigen en te weten dat je zoveel grote mensen verslagen hebt! Maar ook als je wat rustiger aan hebt gedaan en je tijd hebt genomen om aan te bieden bij de finish en je je pony gezond over de finish hebt gebracht is dat een prijsje waard! Daarom krijgt elke jeugdruiter die een rit goed heeft volbracht een mooie badge en een oorkonde van de Endurancevereniging.

Op de Badge zie je het logo van endurancejeugd.nl, het silhouet van Marijke Visser die met Eomer finished op het WK Junioren in Tarbes 2013, en hier een zilveren medaille mee binnensleept! Bovenaan staat de slogan To finish is to win, want gezond finishen is het belangrijkste doel in de endurance. Deze badges kan je op een deken of dekje naaien, zodat iedereen kan zien wat jij en je pony samen hebben bereikt!

Om de badges te kunnen uitreiken, hebben we de medewerking nodig van de organisatoren van de wedstrijden, die op hun start en finishlijsten moeten aangeven welke ruiters jeugdruiters zijn. Dit doen ze door een (J) voor de woonplaats van de ruiter te plaatsen. Zo kan je ook direct zien welke jeugdruiters er meedoen op een wedstrijd! Er zijn ook wedstrijdorganisaties die nog meer voor de jeugd doen, bijvoorbeeld door een apart jeugdklassement op te zetten, met extra prijzen! De pilot in Kootwijkerbroek werkte met een jeugdklassement waar alle jeugdruiters automatisch aan meededen.

De volgende organisaties hebben aangegeven zich extra in te zetten voor de jeugd op hun wedstrijd. In de loop van het seizoen zullen er meerdere volgen, dus houdt onze site goed in de gaten!

Wedstrijden met een jeugdklassement:
- 23 maart Kootwijkerbroek
- 12 en 13 april Leersum
- 27 april Endurance Zeeland
- 10 mei CEI Ermelo
- 14 juni Grolloo
- 19/20 juli Heiijenrath
- 23 Augustus CEI Leersum
- 13 September Otterlo
- 11 Oktober Endurance by the Sea

Wedstrijden die jeugd vermelden:
- 4 mei Ommen
- 18 mei Ermelo
- 7 juni Breda
- 17 augustus kootwijkerbroek 2
- 28 September Loon op Zand
- 25 Oktober Wilbertoord

Het verenigingskampioenschap

Dit jaar wordt er vanuit de Endurancevereniging een special klassement opgesteld voor onze jeugdruiters tot 21 jaar! Alle leden van de KNHS endurancevereniging doen automatisch mee aan het verenigingskampioenschap. Per klasse tellen alle nationale wedstrijden mee voor de einduitslag. Er wordt per klasse een jeugdkampioen uitgeroepen, en deze krijgt een mooie deken, gesponsord door de vereniging! Voor het klassement worden dezelfde regels gebruikt als die voor volwassenen.