Eten in de vetgate

posted in: Vraag en antwoord | 0

Wat geef ik mijn paard te eten tijdens de vetgate?

Ik wil er eerst op wijzen om de 3-uren regel niet te vergeten: bij training en kleine wedstrijd ga je het paard geen krachtvoer geven van 3 uur voor tot 3 uur na de wedstrijd. Dus ‘s ochtends ten laatste 3 uur voor de start krachtvoer geven, en na de wedstrijd minstens 3 uur wachten met krachtvoer. Hooi mag natuurlijk wel onbeperkt!

Voor wedstrijden met 1 vetgate is goed hooi normaal voldoende tijdens de rust en na de wedstrijd. Ervan uitgaande natuurlijk dat je paard ‘s ochtends wel lekker gegeten heeft.

Als je langere wedstrijden gaat rijden met meerdere vet-gates kan je best een variatie aan eten aanbieden aan je paard: zowel zijn normale dagdagelijkse voer, maar ook wat slobber, worteltjes, extra smakelijk voer, eventueel wat haver, …dan neem je ook best verschillende soorten hooi mee: normaal hooi, kruidenhooi, luzernehooi,…

Eten tijdens de rust

De bedoeling is hier dat het paard blijft eten gedurende heel de wedstrijd, en dat gaat meestal makkelijker als er verschillende soorten voer aangeboden worden, zodat hij kan kiezen waar hij nu eens van zou snoepen!

De hoeveelheid eten dat je paard opeet per vetgate is niet zo belangrijk, als er maar gegeten wordt! Als je een grote eter hebt moet je wel het krachtvoer beperken, maar hooi mag naar believen.

Leave a Reply